X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Grușko: Rusia își va întări prezența militară în Crimeea, ca urmare a activității NATO lângă granițele sale

15 mai. 2015,, 20:00   Externe
4925 6

Foto: rusia.ruvr.ru

Rusia își va întări prezența militară în Crimeea, ca urmare a acțiunilor NATO în apropiere de granițele ruse, a declarat vineri reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Grușko, informează agențiile de presă TASS și RIA Novosti. 'Ceea ce face Rusia corespunde în totalitate tuturor obligațiilor internaționale. Nu încălcăm nimic. Nu există interdicții asupra faptului că noi putem să amplasăm acolo (în Crimeea) anumite tipuri de arme', a spus Grușko, în cadrul conferinței Moscova-Bruxelles organizată de centrul internațional multimedia 'Rossia segodnia'.

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO a declarat că Moscova își va întări prezența militară în Crimeea, 'dat fiind că țările din NATO își sporesc activitatea și își amplasează noi capacități în apropierea imediată a granițelor ruse'. Potrivit lui Grușko, extinderea NATO în direcția Rusiei echivalează cu o 'destabilizare serioasă a situației și cu o cursă a înarmării'.

'Procesul de extindere a NATO în orice direcție, în primul rând în direcția Rusiei, constituie o schimbare foarte importantă, care are extrem de serioase și negative consecințe politice, consecințe militare, și cei care încearcă să eludeze acest lucru comit o mare greșeală, pentru că în realitate aceasta echivalează cu o gravă destabilizare a întregii situații și cu o cursă a înarmării', a spus Grușko.

Potrivit reprezentantului permanent al Rusiei la NATO, 'însăși prezența de mijloace nucleare ale SUA în Europa constituie un factor destabilizator'. Aleksandr Grușko a subliniat, de asemenea, că retragerea armelor nucleare americane din Europa constituie o condiție necesară pentru menținerea stabilității strategice în regiune și pentru continuarea dezarmării nucleare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?