X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Experţi: De incidentul din Primăria Chişinău sunt vinovate ambele părţi

15 mai. 2015,, 11:15   Societate
3996 0
Инцидент в Примэрии Кишинева произошел по вине обеих сторон, эксперты
Foto: ipn.md
Mai mulţi formatori de opinie consideră că de incidentul cu aplicarea forţei, care a avut loc joi în sala de şedinţe a Consiliului municipal Chişinău, sunt vinovate ambele părţi, atât deputatul socialist Ion Ceban, cât şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

Jurnalistul Ion Terguţă îl acuză pe Ion Ceban care a organizat provocarea şi a aplicat forţa fizică, dar şi pe primarul Chiroatcă care, la rândul său, i-a provocat pe socialişti şi nu a aplanat conflictul. „Nici la una din aceste părţi nu le dau dreptate. Ceban trebuia să fie în Parlament şi să-şi îndeplinească obligaţiunile conform mandatului de deputat. Pe de altă parte, şi Consiliul municipal se pregătea într-o zi să examineze 800 de proiecte, examinarea cărora este reală într-un termen de şase luni”, a opinat Terguţă.

Politologul Nicolai Ţveatcov consideră că astfel, neoficial, a fost dat startul campaniei electorale. „După felul cum au acţionat socialiştii, este clar că a fost totul planificat. Ambele părţi au încercat să atragă atenţia presei. Este vorba de două partide cu cele mai mari şanse la alegerile locale, deşi stau la poluri diferite”, a opinat politologul.

Decanul facultăţii de drept a ULIM, Alexandru Cauia, susţine că bătăuşii trebuie traşi la răspundere. „Au fost comise încălcări crase, care se pedepsesc conform legii. Sper comisia juridică a Parlamentului să ia atitudine faţă de comportamentul celor doi deputaţi socialişti. Este clar că au făcut-o în scop electoral. Este interesantă şi apariţia lui Renato Usatîi, care a plecat după ce a fost luat în vizor de presă”, a declarat Cauia.

Analistul media, Cristian Tabără, crede că ambele părţi au ştiut sau cel puţin au bănuit din timp că altercaţia va avea loc. „A fost un spectacol urât. Şi este foarte trist că şi Dorin Chirtoacă a intrat în logica lor”, a spus Tabără.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?