X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

„Casa Noastră – Moldova”: Procuratura Generală trebuie să desfășoare audieri publice

15 mai. 2015,, 08:45   Societate
3115 5

Foto: noi.md

Partidul politic „Casa Noastră – Moldova” cere Procuraturii Generale să renunțe la ideea de a desfășura audieri de judecată în dosarul deținuților politici Amerberg și Grigorciuc în regim închis, informează NOI.md cu referire la un comunicat difuzat de formațiune.

În cadrul audierilor de judecată din 14 mai s-a aflat că procurorii de la Procuratura Generală au pregătit o solicitare la adresa instanței de judecată, prin care cer ca audierile în cazul dat să aibă loc în regim închis. Partidul „Casa Noastră – Moldova” califică acest pas al procurorilor ca o încercare de a ascunde de opinia publică că dosarul penal intentat activiștilor mișcării antifasciste din Moldova a fost fabricat.

În comunicat se amintește că în ziua de 26 noiembrie 2014, cînd au fost reținuți Pavel Grigorciuc și Mihail Amerberg, șeful Direcției urmărire penală a Procuraturii Generale, Viorel Morari, și șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc, au declarat în cadrul unei conferințe de presă că prin reținerea celor doi, ei au „dejucat o tentativă de lovitură de stat pe cale armată”. Din cauza acestei declarații făcute în ajunul alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, Grigorciuc și Amerberg au fost ținuți în izolatorul de detenție pe un termen maximal posibil – 5 luni.

„Acum, cînd toate părțile interesate de acest caz știu că în sentința finală a lui Grigorciuc și Amerberg nu figurează nici arme, nici acuzație de tentativă de organizare a loviturii de stat, a devenit absolut clar că dosarul a fost fabricat la comanda regimului de la putere. În calitate de așa-numite dovezi, procurorii dețin doar fapte cu privire la activitatea social-politică a activiștilor din opoziție care au criticat puterea”, se menționează în comunicatul Partidului „Casa Noastră – Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?