Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sancțiuni pentru Zimbru și Dacia după incidentele de sîmbătă

13 mai. 2015,, 17:45   Sport
3036 0

Foto: zimbru.md

Zimbru a fost amendat cu 4.000 de lei după incidentele de la partida cu Dacia. Gruparea "galben-verde" a primit această sancţiune pentru că a permis fanilor echipei adverse să arunce cu fumigene şi torţe pe stadion.

Nici managerul Daciei nu a scăpat fără penalizare. Adlan Şişhanov a fost suspendat pînă la sfîrşitul campionatului şi va trebui să plătească 5.000 de lei pentru gesturi ofensatoare fanilor lui Zimbru.

Fanii Daciei care nu au avut acces la meciul cu Zimbru au aruncat cu torţe şi fumigene pe teren. Din acest motiv, Comitetul de Competiţii a decis sancţionarea echipei gazdă.

"Pentru neasigurarea bunei desfăşurări a meciului, care au adus la accesul persoanelor care au la sine petarde şi fumigene în incinta stadionului, care au fost aruncate în timpul meciului în teren şi meciul fiind întrerupt pentru 30 de secunde, pentru aceste încălcări clubul de fotbal Zimbru a fost amendat cu 4.000 de lei", a declarat preşedintele Comitetului de Competiţii, Ghenadie Lîsîi.

La şedinţa Comitetului de Competiţii a fost prezent şi preşedintele clubului Dacia, Ruslan Kmit. Acesta s-a arătat indignat de sancţiunea dictată de oficialii federaţiei de fotbal.

"Mă miră faptul că s-a aplicat o sancţiune atît de mică, pentru că Dacia a fost amendată cu zece mii de lei pentru astfel de incidente şi încă jucam cîteva etape fără suporteri. Cred că este o pedeapsă foarte şi foarte mică", a spus preşedintele Dacia, Ruslan Khmit.

"Cînd a fost pedepsită Dacia, dumnealui striga că este mare amenda. 1.500 sau cît a fost. Kmit striga că este mare amenda. Acum amenda de 4.000 de lei pentru Zimbru este mică", a mai spus președintele Comitetului de Competiții.

Şi managerul Daciei, Adlan Şişhanov a fost amendat cu 5.000 de lei pentru gesturi ofensatoare adresate fanilor echipei Zimbru. Mai mult decît atît, Şişhanov a fost supendat pentru două etape. Din acelaşi motiv, două etape va sta în tribune şi portarul Dumitru Celeadnic. Acesta va trebui să achite şi o amendă de două mii de lei.

Căpitanul Daciei, Veaceslav Posmac, care a fost eliminat în partida cu Zimbru, va rata şi el sfîrşitul Diviziei Naţionale. El a fost suspendat la fel două etape şi amendat cu 1.000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?