X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Renato Usatîi i-a îndemnat pe chişinăuieni să vină la şedinţa Consiliului Municipal

13 mai. 2015,, 17:00   Societate
4773 3
Усатый: в повестке дня мунсовета Кишинева - 800 вопросов о земельных участках
Foto: ru1.md
Liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, s-a adresat chişinăuienilor cu îndemnul de a veni joi la şedinţa Consiliului Municipal Chişinău, pe agenda căreia se află un număr record de subiecte – 800. El a menţionat în cadrul unei conferinţe că şedinţa dată este ultima pentru actuala componenţă a CMC-ului, informează Infotag.

"Toate proiectele incluse pe ordinea de zi, într-un mod sau altul, sînt legate de arendarea sau vînzarea terenurilor în partea istorică a capitalei. Multe dintre aceste subiecte sînt mai vechi. Adică au fost deja incluse pe agenda şedinţelor CMC: cu doi-trei ani în urmă, dar nu au trecut. Se vrea ca mîine să fie adoptate cu grămada, pe bandă rulantă. Din păcate, la aceasta participă şi consilierii din PCRM. Centrul istoric al oraşului se vinde pentru bănuţi", s-a indignat businessmanul.

Potrivit lui, pe strada Zaikin se propune arenda unui teren de şase ari, pentru un an, pentru suma de 12 mii de lei ($685), iar pe bulevardul Moscovei un ar se vinde la un preţ mai mic de $1 mie, în timp ce costul real al terenurilor în centrul Chişinăului este de cel puţin $20 de mii.

Usatîi consideră cele ce se întîmplă "fărădelege şi jefuirea deschisă, impertinentă a chişinăuienilor".

El a amintit că în 2011 actualul primar general, Dorin Chirtoacă, nefiind convins de rezultatele alegerilor, a vîndut 2 mii de terenuri în capitală, iar practica aceasta a început-o în 2000 Serafim Urechean, care a reuşit timp de o şedinţă să "aranjeze" 600 de terenuri.

"Propun tuturor locuitorilor oraşului, tuturor politicienilor să vină mîine la şedinţa Consiliului şi să participe la aceasta. Legea permite. La şedinţa dată, sînt sigur, vor fi multe surprize. Dacă ne pasă ce se va întîmpla cu oraşul mîine-poimîine, haideţi să ne unim eforturile", a spus Usatîi.

El s-a adresat conducerii Procuraturii Generale şi Centrului Naţional Anticorupţie cu solicitarea de a se implica în votul "la pachet" privind terenurile din partea istorică a Chişinăului.

În opinia candidatului pentru funcţia de primar general din partea "Partidului Nostru", Ilian Caşu, această practică de rezolvare a sute de probleme pe ultima sută de metri trebuie stopată.

Fostul deputat al Parlamentului, candidatul pentru funcţia de consilier din partea "Partidului Nostru" Alexandru Petkov a menţionat că "adoptarea a sute de decizii privind loturile de teren este jaf de milioane de lei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?