Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1387
Preşedintele stiri: 4015

Acces interzis pentru reprezentanţii organelor de control din Moldova la întreprinderile transnistrene

12 mai. 2015,, 13:00   Economie
3631 6
Тирасполь не допустит контролирующие органы РМ на KVINT
Foto: tgt.ru
Ministerul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN a dezminţit informaţia din presă privind disponibilitatea de a permite accesul reprezentanţilor organelor de control din Moldova la Fabrica de vinuri şi coniacuri "KVINT" sau la alte întreprinderi transnistrene.

În declaraţia Serviciului de presă al Ministerului, citată de agenţia "Infotag", se subliniază că "Transnistria desfăşoară independent jurisdicţia asupra teritoriului controlat şi unicele organe legitime ale puterii pe teritoriul republicii sînt structurile create în conformitate cu constituţia şi legislaţia Transnistriei".

"Încercările iresponsabile şi stîngace de a exercita asupra subiecţilor de activitate de economie externă din Transnistria a legislaţiei Moldovei, de a solicita la acestea accesul organelor de control din Moldova, depăşeşte limiteze înţelegerilor, atît ale procesului de negocieri, cît şi ale raţiunii şi contravin principiilor de interacţionare paşnică", menţionează Ministerul de Externe al regiunii.

În mesaj se exprimă îngrijorare faţă de "asemenea manifestări, care pot să zădărnicească definitiv negocierile dificile dintre părţi".

Tiraspolul a îndemnat presa moldovenească "să fie responsabilă faţă de modul în care informează societatea despre adevărata situaţie din dialogul dintre Transnistria şi RM, care şi aşa este complicat de acţiunile unilaterale sistematice din partea partenerilor moldoveni, inconsecvenţa lor şi modificarea permanentă a abordării".

Partea transnistreană a exprimat săptămîna trecută, în cadrul reuniunii de la Chişinău, nemulţumire faţă de noile cerinţe ale Republicii Moldova privind licenţierea produselor din regiune destinate exportului, în particular, a producţiei alcoolice de la fabrica KVINT.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?