Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

PDM propune o serie de proiecte de lege pentru sprijinirea familiilor

11 mai. 2015,, 17:00   Politică
3719 7
ДПМ предлагает ряд законов, направленных на поддержку семей
Foto: kp.md
Partidul Democrat (PDM) elaborează o serie de proiecte de lege destinate sprijinirii şi consolidării institutului familiei în Moldova. Anunţul a fost făcut luni, în cadrul unui briefing, de către preşedintele formaţiunii, Marian Lupu. Deputatul a spus că se propune majorarea indemnizaţiei unice la naştere, ajustînd-o la coşul minim de consum, informează agenţia "Infotag".

„A fost pregătit un proiect de lege în acest sens, care în timpul apropiat va fi prezentat în Parlament. De asemenea, pledăm pentru majorarea salariului minim garantat de la 1650 de lei la 1900 de lei. Aceasta va contribui la creşterea salariului mediu pe economie şi va ajuta în lupta cu salariile în plic, respectiv se vor majora încasările la buget", consideră Lupu.

Potrivit lui, o altă modificare pentru sistemul social va deveni reforma pensiilor.

"Aceasta prevede optimizare, dar nu vizează majorarea censului de pensionare, deoarece lipsesc temeiurile economice, sociale şi morale. Deputaţii din PDM nu sînt indiferenţi şi pregătesc diferite proiecte de lege sociale. Este vorba despre sprijinirea tinerelor familii şi înăsprirea pedepsei pentru violenţa în familie", a spus liderul PDM.

Lupu a menţionat că nu trebuie să aşteptăm minuni şi schimbări rapide, "însă PDM consideră de datoria sa asigurarea protecției sociale a cetăţenilor".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?