X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4027

În primele două săptămîni ale campaniei electorale cel mai mult a cheltuit „Partidul nostru”

11 mai. 2015,, 12:45   Politică
3760 1
Две недели предвыборной гонки: кто больше потратил?
Foto: ru1.md
"Partidul Nostru" a cheltuit pentru scopuri electorale cel mai mult în primele două săptămîni ale campaniei electorale – peste 1,5 milioane de lei. Acest lucru rezultă din raportul CEC privind primii nouă concurenţi electorali, informează agenţia "Infotag".

"Partidul Nostru" a cheltuit 1,555 mil. lei ($86,5 mii), dintre care circa 1,4 mil. lei pentru publicitate, inclusiv 600 de mii de lei pentru articole în presa scrisă, 477 de mii de lei pentru panouri, 226 de mii de lei pentru televiziune.

Pe locul doi la capitolul cheltuieli s-a clasat Partidul Socialiştilor – 1,259 mil. lei, a căror majoritate a fost cheltuită pentru publicitate – 965 de mii de lei.

Urmează Partidul Liberal (PL), care a cheltuit circa 9,4 mii de lei pentru publicitate pe panourile de pe marginea drumurilor. Unicul sponsor al liberalilor este preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, care a donat 10 mii de lei.

Blocul electoral "Platforma Populară Europeană din Moldova – Iurie Leancă" a cheltuit pentru campanie circa 7,5 mii de lei, inclusiv 6,5 mii de lei pentru deservirea unei delegaţii într-un restaurant din capitală.

Cel mai puţin pentru campanie a cheltuit Partidul Comuniştilor (PCRM) – 4 mii de lei ($222), în pofida faptului că fondul formaţiunii politice în prezent este de 1,1 mil. lei, suplinit din contul companiei Antares (1 mil. lei) şi al partidului (100 de mii de lei).

Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat, Partidul Naţional Liberal şi Partidul Creştin Democrat, deocamdată, nu au cheltuit nici un ban pentru campania electorală şi, conform rapoartelor financiare, pentru nevoile formaţiunii politice nu au fost transferaţi bani.

Conform deciziei Comisiei Electorale Centrale, partidele politice pot cheltui pentru campania electorală cel mult 59,2 mil. lei. Pentru candidaţii independenţi, de asemenea, au fost introduse restricţii financiare. Ei pot cheltui pentru campanie din raportul cel mult 20,8 lei pentru un alegător din localitatea indicată. La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 limita financiară era de 55 mil. lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?