Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Tiraspolul a forțat introducerea asigurării obligatorii

11 mai. 2015,, 09:00   Politică
4053 8
Foto: publika.md
Evgheni Șevciuk a anulat hotărîrea privind necesitatea procurării polițelor de asigurare ale Transnistriei de către posesorii de automobile din Moldova. În locul lor, din 1 iunie se introduce asigurarea obligatorie pentru deținătorii de autovehicule din Transnistria și automobilele cu numerele de înregistrare ale altor state. Anterior Șevciuk prevedea să introducă aceste inovații costisitoare de la 1 ianuarie 2016, relatează NOI.md.

Liderul autoproclamatei RMN a semnat decretul respectiv la 9 mai. Potrivit documentului, se exclude introducerea treptată a asigurării obligatorii pentru automobilele cu numere de înregistrare moldovenești și ucrainene. Totodată, de la 1 iunie 2015 se introduce asigurarea obligatorie a răspunderii civile pentru toți proprietarii de automobile din Transnistria.

De asemenea, s-a instituit permisiunea pentru trecerea liberă a mijloacelor de transport cu numere de înregistrare moldovenești prin teritoriul republicii nerecunoscute, cu condiția că proprietarii acestora dispun de contracte (polițe) de asigurare obligatorie a răspunderii civile eliberate de companiile de asigurări din Republica Moldova.

Ieri, întrevederea de lucru a reprezentanților politici la negocierile moldo-transnistrene, Victor Osipov și Nina Ștanski, s-a soldat cu semnarea Protocolului special privind coordonarea prevederilor „Mecanismului cadru” privind interacțiunea companiilor de asiguratori auto moldovenești și transnistrene. Grupurile de lucru ale experților părților, pentru prima oară în ultimii ani, au stabilit obiectivele în cel mai restrîns termen, 1 aprilie – 8 mai, cu o eficiență sporită.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?