X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Candu: Nu pot fi tras la răspundere penală pentru publicarea raportului „Kroll”

7 mai. 2015,, 14:47   Politică
3899 6

Foto: noi.md

Informația care se conține în raportul efectuat de compania „Kroll” nu cade sub incidența Legii cu privire la secretul de stat. Din acest considerent, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, nu poate fi tras la răspundere penală pentru că a făcut public acest raport, a confirmat astăzi însuși democratul, notează NOI.md.

Cu toate acestea, Andrian Candu susține că în urma dezvăluirii raportului s-ar putea confrunta totuși cu anumite probleme. „Această informație nu este secret de stat. Am verificat acest lucru cu autoritățile, este un plus pentru mine, așa că nu pot fi tras la răspundere penală pentru publicarea raportului. Singurul lucru riscant este unul de ordin comercial, în situația în care compania ar putea fi acționată în judecată eventual de cei menționați în raport și să solicite despăgubiri, iar compania Kroll prin revers se va îndrepta împotriva mea”, a explicat Candu.

Președintele Parlamentului a precizat că, deși decizia de a face public raportul a fost luată în mod independent, despre acest subiect s-a discutat la ședința consiliului coaliției, inclusiv cu liderul PLDM, Vlad Filat. Din acest motiv, spune Candu, nu poate fi acuzat de lipsă de colegialitate. „Interesele statului sînt atît de mari, încît trebuie să prevaleze asupra înțelegerilor prietenești și de colegialitate în cadrul coaliției”, a spus Candu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?