X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministrul Educaţiei i-a îndemnat pe politicieni să nu se implice în sistemul de învăţămînt

7 mai. 2015,, 10:30   Societate
6973 6
Столичное управление просвещения - наперекор Санду
Foto: independent.md
Ministrul Educaţiei, Maia Sandu, i-a îndemnat pe politicieni să nu se implice în sistemul de învăţămînt, iar structurile subordonate să nu participe în jocuri politice. Ea a amintit miercuri, în cadrul unui briefing la Minister, că "pe 23 martie Ministerul Educaţiei a adoptat un nou regulament de desfăşurare a concursului pentru funcţiile de directori şi directori-adjuncţi ai şcolilor", informează agenţia "Infotag".

"Din cauza aspectelor birocratice, regulamentul nici acum nu a fost publicat în Monitorul Oficial, dar unii reprezentanţi ai administraţiei locale, precum şi candidaţi pentru alegerile locale, au decis să desfăşoare concursuri, încălcînd toate regulamentele, în instituţiile de învăţămînt aflate sub controlul lor", s-a indignat ministrul.

Potrivit ei, la Chişinău "s-a înregistrat un caz fără precedent, cînd Direcţia educaţie, tineret şi sport a adoptat propriul regulament de desfăşurare a concursului, ignorînd Ministerul".

"Dacă ar fi să urmăm acest document, concursurile puteau fi desfăşurate cu numeroase abateri. Astfel, în perioada 11-13 mai se planifica desfăşurarea în capitală a 120 de concursuri, ceea ce înseamnă cîte 40 de concursuri zilnic, atunci cînd într-o zi pot fi desfăşurate calitativ cel mult cinci concursuri", a spus ministrul, presupunînd că "scopul desfăşurării concursurilor cu abateri era obţinerea anumitor beneficii în ajunul alegerilor locale".

Sandu a comunicat că Ministerul a luat măsurile de rigoare şi a anulat decizia Direcţiei, de asemenea, intenţionează să se adreseze organelor de drept şi să solicite pedepsirea vinovaţilor.

"Desfăşurarea concursurilor nu este un capriciu al Ministerului Educaţiei, ci o cerinţă a legislaţiei", a spus ea, îndemnînd structurile subordonate "să nu încalce legea şi să nu participe la jocuri politice, iar pe politicieni – să se abţină de la participare la evenimente din sistemul de învăţămînt".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?