X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Poliţia de Frontieră verifică legalitatea sosirii la Chişinău a unei familii din Marea Britanie

6 mai. 2015,, 16:00   Societate
4481 1
Пограничная полиция задержала семью из Великобритании
Foto: esp.md
Poliţia de Frontieră din Moldova (PF) verifică legalitatea sosirii la Chişinău a unei familii din Marea Britanie. Solicitat de "Infotag", directorul PF, Dorin Purice, a spus că familia formată din şase persoane în acest moment este supusă controlului.

"Au fost reţinuţi marţi temporar. Este necesar să le fie stabilită identitatea. Este vorba despre soţ, soţie şi patru copii ai lor. Lucrăm strîns acum cu Ambasada Marii Britanii în Moldova pentru a le afla identitatea. Afirmaţiile din presa britanică precum că persoanele date au fost arestate pentru acuzaţii de «unele intenţii» sînt incorecte", a subliniat Dorin Purice.

În presa Marii Britanii – BBC şi Sky News – s-a relatat că această familie (soţul – Asif Malik, 31 de ani, şi soţia – Sara Kiran, 29 de ani), se presupune că intenţionau să plece în Siria, cînd au fost reţinuţi în Turcia cu două săptămîni în urmă.

Cauza reţinerii a devenit solicitarea poliţiei britanice către autorităţile Turciei de a verifica informaţia despre această familie. Conform presei britanice, familia a rugat să fie trimisă în Moldova, în locul Marii Britanii.

Secretarul de presă al Ministerului de Externe al Regatului Unit a spus că lucrează strîns cu autorităţile moldoveneşti. „Noi putem confirma reţinerea familiei la Chişinău”, a relatat el, refuzînd să dea alte comentarii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?