X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Activist: Plahotniuc şi Filat sînt gata şi de un război cu Rusia, doar să rămînă la putere

6 mai. 2015,, 15:45   Politică
12804 9
Правозащитник о воскресной тайной встрече в верхах
Foto: noi.md
„Vlad Plahotniuc şi Vlad Filat vor merge şi la război împotriva Rusiei, doar să rămînă la putere”. Este opinia liderului mişcării "Antimafie", Sergiu Mocanu, notează agenţia "Infotag".

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, politicianul a amintit că liderii PDM şi PLDM în toţi cei şase ani de aflare la putere afirmau despre "pericolul rusesc".

"Dar mitingul din 3 mai a demonstrat că atitudinea unei părţi din populaţie faţă de guvernare s-a schimbat. În stradă au ieşit cei care au votat pentru partidele ce au format actuala majoritate de guvernare. După miting, acestor politicieni le-a devenit clar că sînt alungaţi", a afirmat Mocanu.

În opinia lui, acum, cînd noţiunea "pericol rusesc" s-a redus la zero, Plahotniuc şi Filat nu mai pot apărea în rol de "salvatori ai cursului european al Moldovei".

"Dar ei nu vor pleca cum a plecat Voronin. Există un pericol serios că aceşti doi nu vor ceda aşa de simplu puterea. Duminică seara a avut loc şedinţa lor de taină, la care a fost prezent ministrul Afacerilor Interne, şefii direcţiilor cheie ale structurii, şi acolo Filat a spus următoarele: "Mai bine război cu Rusia decît un nou 7 aprilie (2009 - "I"), după care vom pierde puterea", a adăugat el.

Mocanu s-a adresat liderului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, şi liderului "Partidului Nostru", Renato Usatîi, care se poziţionează ca susţinători ai cursului prorus al Moldovei, "să nu atingă deocamdată această putere".

"Să o dea jos cei ce i-au ales pe Plahotniuc şi Filat. Să se răfuiască cu ei susţinătorii de ieri", a spus fostul consilier prezidenţial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?