X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Procuratura Generală a confirmat că documentele de studii ale premierului au fost falsificate

6 mai. 2015,, 13:30   Societate
6585 13
Генпрокуратура подтвердила факты фальсификации документов об образовании премьер-министра
Foto: noi.md
Procuratura Generală a confirmat suspiciunile de falsificare a documentelor de învăţământ ale Prim-ministrului Chiril Gaburici. Potrivit agenţiei "Infotag", despre aceasta scrie în reţelele de socializare deputatul Valeriu Munteanu, care a iniţiat o anchetă proprie pe marginea acestui caz.

Deputatul liberal scrie că Chiril Gaburici a fost admis la universitate în baza unui atestat fals, obţinut la o instituţie de învăţământ pe care nu a frecventat-o. Deputatul a publicat raportul Procuraturii Generale cu privire la sesizarea sa. Procurorii confirmă că a fost deschis un dosar penal în baza art.360 alin. (1), ce prevede răspundere penală pentru folosirea documentelor oficiale false.

"Conform materialelor dosarului penal, rezultă bănuiala rezonabilă că în diploma de 11 clase a Gimnaziului nr.8 "Ştefan cel Mare", eliberată pe numele cetăţeanului Gaburci sunt introduse date false", se menţionează în răspunsul Procuraturii Generale.

Valeriu Munteanu scrie că Chiril Gaburici a minţit când a declarat într-un interviu că "s-a transferat" la ASEM de la Colegiul de Microelectronică şi Tehnică de Calcul.

"Din câte vedem în răspunsul Procuraturii Generale, a ajuns la ASEM în baza unei diplome false, eliberată de o şcoală pe care nu a frecventat-o", scrie deputatul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?