X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

PSRM a acuzat UE şi SUA de situaţia din Moldova

5 mai. 2015,, 13:30   Politică
6805 14
Социалисты: в ситуации в Молдове виноваты Евросоюз и США
Foto: psrm.md
Partidul Socialiştilor consideră că vina pentru criza din Moldova trebuie să o împartă Uniunea Europeană şi SUA. Această opinie a fost enunțată de liderul PSRM, Igor Dodon, ieri, în cadrul întîlnirii cu miniştrii de externe ai Lituaniei şi Suediei, Linas Linkevicius şi Margot Wallstrom, informează agenţia "Infotag" cu referire la Serviciul de presă al formaţiunii.

Liderul socialiștilor moldoveni a subliniat că "nu Putin şi nu socialiştii sînt de vină de situaţia catastrofală creată în Moldova, ci Uniunea Europeană şi SUA, care au susţinut actuala guvernare pe parcursul ultimilor ani şi au închis ochii asupra actelor de corupţie, furturilor şi tuturor fărădelegilor care se întîmplă în Moldova sub lozincile europene".

Dodon i-a îndemnat pe oficialii europeni să "înceteze finanţarea oligarhilor de la guvernare din Republica Moldova şi să contribuie la organizarea unor alegeri anticipate în cadrul cărora cetăţenii să aleagă o nouă conducere a ţării".

"Este decizia dumneavoastră să-i mai finanţaţi sau ba pe aceşti corupţi de la guvernare, dar ei nu se vor menţine mult la putere. Societatea nu-i doreşte. Au demonstrat-o miile de cetăţeni care au protestat ieri în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi care i-au votat pe cei de la guvernare. Dumneavoastră trebuie să fiţi cointeresaţi în clarificarea şi redresarea situaţiei din sectorul bancar şi din ţară", a declarat el.

Politicianul a mai spus că PSRM va face parte din următoarea guvernare şi acţiunile pe care le va întreprinde în primul rînd vor fi: suspendarea procesului de integrare europeană, restabilirea relaţiilor cu Federaţia Rusă, punerea la închisoare a oligarhilor corupţi.

"Noi vom restabili parteneriatul cu Federația Rusă, vom deschide piaţa rusă de desfacere pentru mărfurile moldoveneşti, vom crea noi locuri de muncă şi noi vom fi cei care vom implementa reforme cu impact pentru cetăţeni", a declarat fostul comunist.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?