X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Milioane de lei pentru reparaţia drumurilor locale

2 mai. 2015,, 14:30   Economie
4126 2

Власти выделили деньги на ремонт дорог местного значения
Foto: publika.md

Mai multe drumuri locale din ţară vor fi reparate. Aproape 400 de milioane de lei au fost alocate din Fondul Rutier în acest scop. Prioritate vor avea traseele care duc spre şcoli, grădiniţe şi centre de sănătate.

Unul dintre drumurile locale pentru care au fost alocaţi bani din Fondul Rutier este trosonul cuprins între oraşul Străşeni şi satul Voinova. Pentru reparaţia drumului, de aproximativ 21 de kilometri, vor fi cheltuite 15 milioane de lei.

Localnicii spun că toamna şi iarna se deplasează cu dificultate pe acest drum:

"E rău drumul. Nimeni nu e responsabil de asta. Iarna e mai greu. Dealurile astea, încărcate cu lume. Suntem doar cu speranţa, cu aşteptarea."

"Vai de mine! Drumurile lasă de dorit. Acuma s-a mai uscat. Dar vă daţi seama când e noroi, zăpadă."
"De exemplu drumul din Voinova este drum de ţară. E uşor de circulat doar vara. Iarna este impracticabil. Dar ne descurcăm. Material antiderapant luăm cu noi, nisip, lopata, sau înconjurăm pe la Străşeni"

Şi drumul de acces spre satul Ţigăneşti, raionul Străşeni, trebuie reparat. Cei patru kilometri nu sunt asfaltaţi, iar oamenii spun că le este dificil să circule.

Localnicii cred că drumul ar fi fost reparat demult dacă autorităţile locale ar fi manifestat mai multă responsabilitate:

"Puţin s-a făcut reparaţie, dar oricum e rău drumul. Trebuie de reparat. Primăria nu reuşeşte, nu are bani".

"Pe drumul central e bine de circulat, dar iată prin sat nu prea. Mai ales drumul care duce spre casa mea e foarte rău. Îmi e incomod de mers. Mă chinui".

În 2015, Fondul Rutier a fost majorat cu 150 de milioane de lei şi a ajuns la un miliard 523 de mii de lei. Pentru întreţinerea și reparația drumurilor este alocat un miliard şi 72 de milioane de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?