Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

Peste 100 de agricultori au depus cereri pentru a participa la programul de creditare din partea guvernului Poloniei

2 mai. 2015,, 11:30   Economie
3259 1

Более 100 сельхозпроизводителей обратились за польским кредитом
Foto: mbc.md

Peste 100 de agricultori s-au adresat Agenţiei pentru Intervenţie şi Plăţi în Agricultură (AIPA) pentru a participa la programul de modernizare a complexului agroindustrial din Moldova, finanţat de Guvernul Poloniei.

Directorul Instituţiei Publice "Unitatea de implementare a creditului de asistenţă acordat de Guvernul Republicii Polone", Igor Goroşev, a relatat corespondentului "Infotag", că zilnic se depun zeci de cereri.

"Oamenii sunt interesaţi de acest proiect, şi noi îi ajutăm să beneficieze de resursele propuse. Colaboratorii noştri ajută fermierii în întocmirea planurilor de afaceri şi identificarea companiilor poloneze care vor expedia în Moldova tehnica agricolă procurată", a spus el.

Goroşev a atras atenţie că spre diferenţă de precedentele programe de finanţare, agricultorii vor primi doar utilaj, nu şi bani.

"Se întocmeşte un acord comercial, conform cărui fermierii noştri pot procura utilaj agricol de la partenerii polonezi. Schema, în baza cărei se foloseşte creditul, arată în modul următor: după depunerea documentelor la Organizaţia pentru implementarea creditului şi AIPA expediază o solicitare la Ministerul Finanţelor, care se vor adresa colegilor din Ministerul Finanţelor din Polonia. După toate operaţiunile comerciale, în Moldova va fi expediat utilajul, costul cărui va fi de cel puţin 500 mii euro pentru un lot", a spus directorul instituţiei.

El a explicat că în aceste operaţiuni nu sunt implicate băncile comerciale din RM, ceea ce simplifică considerabil procedura de obţinere a creditului.

"În general, fermierii solicită 100-150 mii de euro", a spus Goroşev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?