Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Preşedintele PDM consideră că este necesar de format o majoritate parlamentară stabilă

30 apr. 2015,, 13:15   Politică
5266 15
Лупу: нам не нужна сейчас смена правительства
Foto: pdm.md
Preşedintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Marian Lupu, consideră că "este necesar de format o majoritate parlamentară stabilă". În cadrul emisiunii „Moldova în direct”, de la postul public de televiziune Moldova 1, politicianul a declarat că acest lucru va deveni posibil după alegerile locale, informează agenţia "Infotag".

"Desigur, guvernului minoritar îi este foarte dificil să activeze în lipsa unui sprijin politic stabil din partea Parlamentului. Nu avem coaliţie cu Partidul Comuniştilor, ei doar au votat pentru aprobarea Guvernului, dar există divergenţe pe numeroase subiecte. Astfel, Guvernul a fost nevoit să-şi asume răspundere pentru pachetul de legi privind bugetul, pentru ca să putem merge înainte", a menţionat Lupu, care a adăugat că situaţia dificilă de la începutul anului a fost stabilizată, dar "este insuficient pentru o activitate eficientă".

"După alegerile locale totul se va aplana. Vom încerca să formăm o majoritate parlamentară. Vom folosi dialogul politic, vom purta negocieri, vom face tot posibilul, deoarece puterea trebuie fortificată. Cred că spre toamnă vom putea forma majoritate parlamentară", a spus Lupu, evitînd să precizeze cu care partide va fi formată majoritatea. Întrebat despre o posibilă demitere a Guvernului după alegerile locale, parlamentarul a spus că "acest subiect nu se discută".

"Guvernele nu se formează pentru ca peste jumătate de an să fie schimbate. Avem nevoie de stabilitate politică. Avem nevoie de guvern pentru a desfăşura reforme, pentru a implementa Acordul de asociere cu UE. Avem în ţară o situaţie internă dificilă, situaţie regională foarte tensionată, există probleme pe plan internaţional. Vom face tot posibilul pentru a păstra stabilitatea pe care cu greu am reuşit să o obţinem. Nu avem nevoie de schimbarea Guvernului, deoarece acest pas poate provoca noi situaţii de criză", a declarat Lupu.

Întrebat despre furtul miliardelor de lei din sistemul bancar, Marian Lupu a declarat despre necesitatea de a-i trage pe cei vinovaţi la răspundere penală.

"Ceea ce s-a întîmplat la Banca de Economii este un caz unic, după amploare, de corupţie. Nu poate rămîne nepedepsit. Vinovaţii trebuie să răspundă. Desigur nu este vorba despre cîţiva vinovaţi, este vorba despre mulţi participanţi ai acestei afaceri. De asemenea, trebuie de făcut tot posibilul pentru a returna banii, pentru ca niciunul dintre deponenţii băncii să nu piardă nici un leu", a declarat Lupu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?