X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

TEHNOLOGIA SKYACTIV. COMBINAŢIA PERFECTĂ.

29 apr. 2015,, 15:07   Ştiri Auto
4883 2

Фото: mazda
Prieteni!

Dat fiind interesul sporit al clienţilor şi admiratorilor Mazda faţă de noua generaţie de modele SKYACTIV (Mazda2, Mazda3, Mazda6, Mazda CX-3, Mazda CX-5 şi Mazda MX-5), în zilele următoare ne propunem să facem o recapitulare a Tehnologiei revoluţionare SKYACTIV precum şi a altor inovaţii Mazda mai pe înţelesul tuturor.
Astăzi vorbim despre ce înseamnă SKYACTIV
Daţi click pe fiecare imagine şi în descrierea ei o să aflaţi informaţia necesară
TEHNOLOGIA SKYACTIV. COMBINAŢIA PERFECTĂ.
TEHNOLOGIA SKYACTIV se axează pe economia de combustibil, emisiile reduse şi plăcerea de a conduce. Înglobând toate tehnologiile – motoarele, transmisiile, şasiul şi caroseria – este o abordarecare regîndeşte automobilul de la bază. În asociere cu inovaţii precum Mazda i-Stop (sistemul de oprire şi repornire automată a motorului), TEHNOLOGIA SKYACTIV oferă o combinaţie ideală între plăcerea de a conduce şi performanţe ecologice şi de siguranţă remarcabile.
MOTOARELE SKYACTIV sunt divizate în SKYACTIV-G (de la engl. Gasoline) şi SKYACTIV-D (Diesel), respectiv benzină şi diesel.
Poţi alege motoarele eficiente şi puternice pe benzină de 1,5l, 2,0l şi 2,5l sau cele pe diesel de 1,5l şi 2,2l.
Exemplificînd, noul motor pe benzină SKYACTIV-G de 2,0l are cel mai ridicat raport de compresie din lume: 14:1 – mai mare chiar decât raportul unui motor de Formula 1. Datorită sistemului nou de evacuare 4-2-1, pistoanelor uşoare, injectoarelor de benzină multipunct şi altor inovaţii inteligente, se reduc consumul de combustibil şi emisiile de CO2 – contribuind la costuri de exploatare reduse – iar nivelul cuplului a crescut pe toată plaja de turaţii.
În ceea ce priveşte motoarele diesel SKYACTIV-D, acestea dispun de cel mai scăzut raport de compresie din lume la categoria diesel şi se pot lăuda cu un consum de combustibil redus şi costuri reduse. Un turbocompresor nou bi-turbo ajută la creşterea cuplului pînă la limita de turaţie de 5.200 rpm şi asigură o accelerare lină, precum şi un nivel de de emisii compatibil cu standardul european de emisii Euro 6.
TRANSMISII SKYACTIV-Drive (cutie de viteze automată) şi SKYACTIV-MT (cutie de viteze manuală).
SKYACTIV-Drive – cutia de generaţie nouă cu şase trepte oferă schimbări mai line şi mai rapide. Şi, datorită noului ambreiaj de blocare, oferă o economie sporită de combustibil.
Beneficii:
 Pornire şi accelerare uşoare
 Comutări line, fără vibraţii
 Confort sporit la condus
SKYACTIV-MT – transmisie manuală cu schimbări precise, asemenea unei maşini sportive. Mai mică, mai uşoară şi cu o fricţiune internă mai redusă decât la modelele anterioare, noua cutie de viteze cu şase trepte oferă un consum mai bun de combustibil şi o plăcere sporită la condus, fără niciun compromis.
Beneficii:
 Comutare scurtă şi uşoară
 Cutie de viteze dinamică
 Mişcări precise
CAROSERIA – SKYACTIV. Siguranţa de top nu este rezultatul hazardului. Este nevoie de timp şi dedicaţie pentru a crea o caroserie uşoară, dar în acelaşi timp extrem de rezistentă şa coliziuni. Utilizînd o structură de cadre inovatoare, oţeluri uşoare rezistente la rupere şi cele mai noi metode de sudură, inginerii noştri au reuşit să obţină o caroserie mai rigidă ca niciodată, în ciuda unei greutăţi scăzute.
Beneficii:
 Protecţie de excepţie la coliziuni
 Greutate scăzută pentru un consum redus de combustibil
 Caroserie extrem de rigidă pentru o experienţă unica la volan
ŞASIUL – SKYACTIV. Noul şasiu SKYACTIV marchează un pas major înainte în ceea ce priveşte dinamica condusului. Concentrîndu-ne pe agilitate, stabilitate, precizie şi confort, am creat un şasiu mai uşor ca niciodată, ce oferă aceeaşi senzaţie plăcută în timpul condusului specifică Mazda.
Beneficii:
 Crează o senzaţie de contopire a şoferului cu maşina
 Performanţe de frînare excelente
 Echilibru ideal între manevrabilitate şi confort în timpul condusului
 Condus dynamic care inspiră încredere şi siguranţă

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?