Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

La Chişinău a început „Moldova ICT Summit 2015” (VIDEO)

29 apr. 2015,, 13:00   Ştiinţă şi IT
5505 1
В Кишиневе стартовал саммит ICT Summit 2015
Foto: facebook.com
În cadrul Summitului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor „Moldova ICT Summit 2015”, deschis miercuri la Palatul Republicii, principala temă a fost asigurarea securităţii cibernetice, comunică agenția "Infotag".

Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat la deschiderea forumului că "securitatea spaţiului informaţional a devenit o provocare a prezentului".

"Apariţia tehnologiilor informaţionale în viaţa cetăţenilor Moldovei este evidentă. Reţelele de socializare, serviciile electronice, conturile bancare virtuale, vizitarea magazinelor on-line şi folosirea reţelei în regim Wi-Fi este un lucru obişnuit, nemaivorbind de comunicaţiile mobile, care a devenit o normă practic pentru aproape toți locuitorii republicii, inclusiv minori. Toate aceste tehnologii necesită protejare", a spus el.

Ministrul a prezentat datele companiei IT internaţionale de autoritate "Kaspersky Lab", care constată că, dacă în 2012 doar asupra serverelor instituţiilor de stat din Moldova au fost comise peste 3,7 milioane de atacuri hacker, atunci în 2013 au fost deja cu un milion mai mult şi această tendinţă progresează.

"Moldova ocupă locul 11 în lume la ritmurile de asimilare a diferitor forme de tehnologii mobile, iar peste 70% din populaţie sistematic utilizează Internetul", a spus Filip, subliniind că această situaţie obligă instanţele de stat să fie foarte atente faţă de problema ce vizează securitatea spaţiului informaţional.

"A fost elaborat programul de stat "Moldova electronică", ce urmează a fi implementată pînă în 2020. La următoarea şedinţă a Guvernului vom prezenta un pachet de iniţiative legislative pentru protejarea spaţiului virtual, crearea parcurilor IT", a spus ministrul, adăugînd că, în cadrul Summitului, la care sînt invitaţi peste 1 mie de specialişti în domeniul tehnologiilor moderne, vor fi discutate subiecte ca administrarea şi perspectivele economiei digitale, soluţii IT în educaţie, noi tehnologii şi promovarea businessului.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?