X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

CTE Cuciurgan a majorat cu 14% volumul energiei electrice produse

27 apr. 2015,, 13:00   Economie
2901 0
Молдавская ГРЭС увеличила выработку электроэнергии на 14%
Foto: basarabia.md
Una dintre cele mai mari întreprinderi transnistrene, CTE Cuciurgan, a produs în primul trimestru peste 1,051 miliarde kW/h de energie electrică – cu 14% mai mult decît în anul trecut.

Conform datelor publicate de centrală, citate de agenţia "Infotag", coeficientul de folosire a capacităţilor, datorită acestui fapt, a crescut de la 16,88% la 19,33%.

Majorarea producerii şi coeficientului de folosire a capacităţilor este explicată de către specialiştii centralei prin majorarea livrărilor de electricitate în Moldova.

"Pe 31 martie a fost semnat un acord de un an pentru livrarea energiei electrice în Republica Moldova. Complexul de acţiuni pentru reducerea cheltuielilor realizat la MGRES ne va permite să menţinem preţul pentru un kilowatt la nivelul precedent", a declarat directorul general al centralei electrice, Alexei Şîrma.

Potrivit lui, în martie a fost desfăşurată operativ şi calitativ reparaţia planificată a blocului Nr4.

Producerea de energie termică într-un an s-a redus cu 4 puncte procentuale – pînă la 56,9 mii Gcal.

"Diminuarea volumului de energie termică a fost condiţională de reducerea consumului de căldură pentru nevoile interne ale întreprinderii, în legătură cu demontarea a două clădiri", explică surse din cadrul centralei.

Principalul carburant pentru centrală în primul trimestru, ca şi anul trecut, au fost gazele naturale. În balanţa de combustibil a MGRES gazele deţin 99,9%. Doar 0,1% au revenit păcurei, iar cărbune nu s-a folosit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?