Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4059

Indonezia: Nouă condamnați la moarte, dintre care opt străini, au primit notificarea oficială de execuție iminentă

25 apr. 2015,, 22:00   Externe
4993 0

Foto: realitatea.net

Nouă condamnați la moarte pentru trafic de droguri în Indonezia, dintre care opt cetățeni străini, au primit notificarea oficială de execuție iminentă, a indicat sâmbătă Parchetul general de la Jakarta, transmite AFP.

''Am încheiat notificarea pentru fiecare condamnat din cele nouă persoane'', a declarat Tony Spontana, purtător de cuvânt al Parchetului indonezian.

Zece condamnați figurau pe lista inițială, dar francezul Serge Atlaoui a fost retras în ultimul moment.

Printre cei condamnați care vor fi aduși în fața plutonului de execuție se află cetățeni din Australia, Brazilia, Nigeria, Ghana și Filipine. Acest caz a tensionat relațiile dintre guvernele acestor state și Jakarta.

Curtea Supremă din Indonezia a respins în această săptămână recursul depus de un condamnat francez și de un altul din Ghana, potrivit presei indoneziene.

Australia a cerut în mod repetat clemență în cazul cetățenilor ei Andrew Chan și Myuran Sukumaran, considerați a fi liderii rețelei de trafic de droguri supranumită Bali Nine.

Indonezia are pedepse dure pentru fapte penale implicând drogurile și a reluat în 2013 execuțiile, după o pauză de cinci ani. În acest an, în această țară au fost deja executate șase persoane condamnate la moarte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?