X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Evgheni Șevciuk a scos tancurile în cîmp

23 apr. 2015,, 10:23   Politică
11250 15
Foto : mopmr.ru
Liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Șevciuk, a ordonat ridicarea în alertă a subunității de tancuri a forțelor armate transnistrene, a comunicat în seara zilei de 22 aprilie Serviciul de presă al Ministerului Apărării al republicii autoproclamate. Șapte tancuri T-64B au mers în marș circular de 50 km și au revenit în unitate, relatează NOI.md.

Pentru monitorizarea subdiviziunii de tancuri ridicate în alertă președintele RMN, Evgheni Șevciuk, a sosit, însoțit de ministrul Apărării al Transnistriei, Alexandr Lukianenko. În total, în alertă au fost scoase șapte tancuri, ceea ce constituie două plutoane. Probabil alerta, ca și vizita lui Evgheni Șevciuk, nu au fost atît de neașteptate pentru tanchiștii transnistreni, deoarece pe mașina din frunte (cea a comandatului) a coloanei s-a reușit să se instaleze arborele autoproclamatei RMN.

După finalizarea marșului, coloana de tancuri transnistrene a revenit în unitate.

NOI.md reamintește că, potrivit mass-mediei, în serviciul armatei transnistrene se află 13-17 tancuri. În principal acestea sînt T-64B, dintre care cel puțin 10 sînt în stare funcțională. Tancurile transnistrene T-64B au format batalion de tancuri, care face parte din Brigada 1 Motorizată, dislocată la Tiraspol.

În serviciul Armatei Naționale a Republicii Moldova nu sînt astfel de tancuri.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?