X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Capsula Dragon a andocat cu succes la ISS

18 apr. 2015,, 03:00   Externe
6950 0

Foto: infuture.ru

Capsula cargou Dragon, aparținând companiei americane SpaceX, a andocat cu succes la Stația Spațială Internațională (ISS) vineri, cu un transport de alimente și echipamente pentru membrii echipajului orbital, a anunțat NASA.

Samantha Cristoforetti, astronaut al Agenției Spațiale Europene (ESA), a prins capsula Dragon cu ajutorul brațului robotizat al stației orbitale la ora 10:55 GMT, în timp ce ISS se afla deasupra Pacificului de Nord.

"Houston, operațiunea de capturare (a capsulei) s-a încheiat", a comunicat astronautul NASA Terry Virts Centrului de control al misiunii.

La bordul capsulei Dragon se află două tone de alimente și echipamente, printre care și un espressor, precum și reactivi și materiale științifice pentru experimentele derulate în condiții de microgravitație.

Capsula Dragon a fost lansată spre ISS marți, de la baza Cape Canaveral, din Florida, cu o rachetă Falcon 9. După ce va rămâne 5 săptămâni andocată la modulul Harmony din cadrul ISS, Dragon va reveni pe Pământ plină de deșeuri, echipamente uzate și materiale folosite în experimente științifice.

Aceasta este cea de-a 6-a misiune de aprovizionare a ISS realizată de compania SpaceX prin intermediul capsulei Dragon, în baza unui contract semnat cu NASA ce prevede 12 astfel de misiuni. Contractul dintre NASA și SpaceX are valoarea de 1,6 miliarde de dolari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?