X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4031

Moldova a cîştigat un premiu european pentru patrimoniu cultural

15 apr. 2015,, 10:45   Societate
3165 0
Foto: noi.md
Moldova a cîştigat premiul european pentru patrimoniul cultural în categoria educare, traiding şi sensibilizare pentru proiectul "Să salvăm mărturiile trecutului pentru a construi viitorul" (Saving Past Testimonies for Building a Future).

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, la concurs au participat 263 de dosare din 29 de ţări, în 4 categorii: conservare; cercetare şi digitalizare; servicii aduse patrimoniului; educare, training şi sensibilizare.

Ceremonia de înmînare va avea loc pe data de 11 iunie la Oslo (Norvegia).

Comisarul european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, Tibor Navracsics, a spus că "patrimoniul cultural este unul dintre cele mai valoroase elemente ale Europei".

În cadrul ceremoniei, din 28 de cîştigători vor fi aleşi 7, cărora le va fi acordat Marele Premiu, obţinînd 10 mii de euro fiecare, iar unul va primi Premiul Alegerea Publicului, în urma unui sondaj on-line.

Premiul UE pentru Patrimoniu Cultural / Premiile Europa Nostra a fost lansat în 2002 de Comisia Europeană în parteneriat cu Federaţia Europeană a ONG-urilor, ce lucrează cu Patrimoniul Europa Nostra. Ea acoperă 42 de ţări din Europa şi din afara ei, ce promovează şi salvgardează patrimoniul cultural şi natural al Europei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?