X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Şevciuk: "nu intenţionăm să luptăm cu nimeni, dar suntem gata să ţinem piept atacurilor"

11 apr. 2015,, 11:00   Politică
7342 3
Шевчук: мы не собираемся воевать, но готовы дать отпор экстремистам
Foto: dosug.md
"Nu intenţionăm să luptăm cu nimeni, dar suntem gata să reflectăm atacurile extremiştilor sau teroriştilor", a relatat vineri, în cadrul unui briefing la Tiraspol, Preşedintele autoproclamatei RMN, Evgheni Şevciuk, după întâlnirea cu Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a explicat că administraţia de la Tiraspol este îngrijorată de desfăşurarea în imediata apropiere de frontiera cu Transnistria a exerciţiilor unităţilor militare moldoveneşti cu participarea reprezentanţilor ţărilor terţe (SUA - "I") în calitate de consultanţi.

"Niciodată nu am ascuns că avem formaţiuni militare. Ca şi Moldovei avem Minister al Afacerilor Interne şi al Apărării. Structurile date desfăşoară exerciţii conform orarului şi nu este nimic extraordinar aici. Tiraspol nu este orientat spre soluţionarea problemelor cu forţa, dar suntem gata să ţinem piept extremiştilor şi teroriştilor înarmaţi. Aceasta este sarcina unităţilor militare ale RMN", a spus Şevciuk, menţionând că "Transnistria în domeniul militar este adepta tacticii de apărare".

Chiril Gaburici a menţionat că problema securităţii cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului a fost una cheie în cadrul întrevederii.

"Astăzi am reuşit să soluţionăm problema activităţii sigure a automobiliştilor şi a agenţilor economici implicată în aceasta. Noi considerăm că există posibilitate de a răspândi această metodă de soluţionare asupra altor domenii de interacţionare a părţilor", a spus el.

Gaburici a spus că principala impresie lăsată de reuniunea cu liderul de la Tiraspol este "dorinţa de a ajunge la compromis pe seama unui spectru larg de subiecte, precum şi a mulţumit pentru deschidere".

Şevciuk a menţionat că o altă problemă, în privinţa cărei Chişinău şi Tiraspol intenţionează să identifice soluţie, este închiderea dosarelor penale existente împotriva funcţionarilor de pe ambele maluri ale Nistrului.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?