X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Gaburici şi Şeviuk au semnat Protocolul

10 apr. 2015,, 14:10   Societate
3247 0
Габурич и Шевчук подписали протокол
Foto: tribuna.md
Prim-ministrul Moldovei, Chiril Gaburici, şi liderul Transnistriei, Evgheni Şevciuk, au semnat vineri, 10 aprilie, decizia protocolară privind mecanismul de colaborare între subiecţii asigurărilor din Republica Moldova şi regiunea transnistreană”, relatează NOI.md.

Documentul a fost coordonat între grupurile de experţi ale părţilor, conduse de reprezentanţii politici Nina Ştanski şi Victor Osipov la 6-7 aprilie. Pînă la 10 mai grupurile de lucru cu participarea reprezentanţilor companiilor de asigurare din Moldova şi Transnistria urmează să elaboreze şi aprobe mecanismul de recunoaştere reciprocă a poliţelor de asigurare auto. Astfel, posesorii de automobile din Moldova au reuşit să evite dubla asigurare.

Premierul Moldovei, Chiril Gaburici, şi liderul autoproclamatei RMN, Evgheni Şeviuk, au semnat decizia protocolară privind mecanismul de colaborare între subiecţii asigurărilor din Republica Moldova şi regiunea transnistreană. Ceremonia de semnare a documentului a avut loc în cadrul unei întrevederi oficiale la Tiraspol vineri, 10 aprilie.

Decizia prevede elaborarea şi aprobarea pînă la 10 mai a unui mecanism eficient de recunoaştere de către părţile implicate în procesul de reglementare paşnică a conflictului transnistrean a poliţelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto, eliberate de asiguratorii din Moldova şi regiunea transnistreană.

Pregătirea şi coordonarea documentului-cadru a fost efectuată de grupurile de lucru ale experţilor părţilor la 6-7 aprilie, fiind conduse de reprezentanţii politici în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, Nina Ştanski şi Victor Osipov. Întîlnirile grupurilor de lucru au fost precedate de o convorbire telefonică între Chiril Gaburici şi Evgheni Şevciuk care a avut loc la 1 aprilie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?