Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Politica externă a ţării necesită îmbunătăţiri

10 apr. 2015,, 11:35   Economie
3655 0

Politica externă a ţării necesită îmbunătăţiri
Foto : europalibera.org

Moldova nu are o politică externă care să se axeze pe o promovare activă a intereselor economice în afara ţării. Concluzia aparţine experţilor IDIS ”Viitorul” care au elaborat un studiu privind diplomaţia economică a ţării şi au realizat că în lipsa unei concepţii clare de politică externă, exporturile au scăzut, iar investiţiile cu capital străin s-au micşorat.

Potrivit directorului executiv al IDIS “Viitorul”, concepţia privind politica externă a ţării, elaborată încă în anul 1995, este depăşită. Astfel spus, pentru a micşora deficitul comercial, este nevoie de îmbunătăţiri legislative după modelul altor ţări.

Experţii mai spun că diplomaţia economică, în forma în care există în prezent, ameninţă economia ţării cu criza de lichidităţi, ceea ce înseamnă că soldul de cont curent continuă să fie negativ, iar balanţa comercială a ţării este în deficit cu majoritatea partenerilor comerciali.

Datele arată că faţă de anul trecut, exporturile au scăzut cu 3,7 la sută, iar remitenţele s-au micşorat cu până la 5 procente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?