Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

A fost desemnat noul director al ÎS „Calea Ferată a Moldovei”

9 apr. 2015,, 16:45   Societate
6211 1
Назван новый директор Железной дороги Молдовы
Foto: prospect.md
Cîștigătorul concursului de suplinire a postului vacant de director general al Întreprinderii „Calea Ferată a Moldovei” – administrator al CFM a devenit viceministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Vladimir Cebotari, relatează NOI.md.

Acest fapt l-a comunicat Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, menționînd că potrivit rezultatelor concursului, în ansamblu el a acumulat 236 de puncte, inclusiv 169 în cadrul probei de interviu, la care în afară de Vladimir Cebotari a fost admis încă Ion Cîrștea, care a înregistrat în proba interviu 110 de puncte, iar în finalul concursului – 167 de puncte. Se preconizează că în curînd ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, va semna un ordin privind numirea lui Vladimir Cebotari în funcția de director general al ÎS „Calea Ferată a Moldovei”.

După cum s-a comunicat anterior, în total la ultimul concurs pentru suplinirea postului vacant de director general al ÎS „Calea Ferată a Moldovei” au participat 9 candidați: Pantelei Viorel, Dabija Vasile, Midone Nicolae, Panuţa Sergiu, Cîrstea Ion, Cebotari Vladimir, Armaş Nicolae, Vornicescu Grigore și Dragoman Sergiu. Concursul s-a desfășurat în două etape, în cadrul primei au fost examinate CV-urile candidaților, iar în cea de-a doua etapă au avut loc interviurile cu candidații selectați, care au prezentat în scris, sub forma de concept, o viziune clară a situaţiei economice de la CFM, a infrastructurii şi materialului rulant al întreprinderii, respectiv a obiectivelor de dezvoltare a acesteia.

Reamintim că fostul director general al ÎS „CFM” Andrei Domașcan a fost demis în februarie 2014, deoarece, în opinia ministerului de resort, el nu a îndreptățit așteptările, iar ritmul de reformare a „CFM” în cadrul planului ambițios de reforme a fost prea lent. În august 2014 concursul pentru suplinirea postului vacant de director general al ÎS „Calea Ferată a Moldovei” a fost cîștigat de fostul director al Combinatului de Pîine „Franzeluța” (Chișinău) Eugen Baleca. El a fost singurul candidat admis de Comisia de concurs în cea de-a doua etapă a concursului – la proba interviului. În prima etapă, la postul de director general al „CFM” au candidat Vladimir Radu, Natalia Lipskaia și Fiodor Negru. Totodată, la 2 martie ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, a comunicat că Eugen Baleca a renunțat la funcția de director al ÎS „CFM” din motive personale și a fost anunțat un concurs nou de suplinire a postului de șef al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată a Moldovei”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?