X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Pavlovschi: Guvernanții și-au dat arama pe față

8 apr. 2015,, 13:01   Societate
3096 1

Pavlovschi: Guvernanții și-au dat arama pe față
Foto : ru1.md

Proiectul de lege care vizează interzicerea propagandei nu poate fi interpretat decît ca un atentat asupra libertății de exprimare și asupra democrației. Este opinia avocatului Stanislav Pavlovschi, fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. În calitate de membru al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Pavlovshci s-a referit la situația din domeniul mass-mediei, astăzi în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Potrivit avocatului, este de datoria jurnaliștilor și a societății civile să sară în apărarea libertății cuvîntului. Dar primii care trebuie să ia atitudine față de modificările propuse de guvernanți sînt jurnaliștii înșiși, afirmă Pavlovschi.

„Bazele democrației sînt puse în primejdie. Mîine-poimîine ne vom trezi cu oameni care vor abuza și uzurpa în cel mai direct mod puterea de stat. Acest gen de inițiative sînt departe de a fi democratice. Unii politicieni declară că chipurile sînt gata să renunțe la aceste inițiative, dar situația nu se schimbă. Cei de la guvernare deja și-au dat aramă pe față. Ceea ce a fost pînă acum a fost doar inducerea în eroare a societății. Lumea a crezut că avem în fruntea statului oameni decenți, cu viziuni proeuropene. Ultimele inițiative arată că nu a fost decît o iluzie”, a precizat avocatul.

În opinia unui alt reprezentant al Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, Vasile Năstase, proiectul propus de PLDM și PD nu face decît să legalizeze propaganda rusească în Moldova. „De ce? Pentru că în momentul în care Federația Rusă va ratifica Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră, acele posturi vor continua să retransmită fără nicio problemă, iar din proiectul lor nu va rămîne decît praful”, a spus jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?