X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Postul de televiziune TV7 renunţă la emisiunile informaţionale ruseşti

8 apr. 2015,, 10:15   Societate
5032 5

Foto: gsp.ro

Postul de televiziune TV7 din 1 mai trece la propria emisie informaţională. Acest lucru este prevăzut în comunicatul de presă al companiei Analiticmedia Grup, citat de agenţia "Infotag".

Conform comunicatului, Consiliul de directori al companiei a adoptat modificările la grila de emisie, conform cărora "postul de televiziune TV7 va difuza doar emisiuni informaţionale proprii".

"Volumul de emisie în creştere a produsului cu caracter informativ autohton va oferi telespectatorilor accesul la o mai bună şi complexă informare despre actualitatea interna şi internaţională, astfel asigurînd o majorare continuă a programelor proprii autohtone TV7", se menționează în mesajul semnat de directorul postului TV, Natalia Davidovici.

Trecerea la "emisie informaţională proprie" presupune renunţarea la emisiunile informaţionale ale postului rus de televiziune "НТВ", care pînă în prezent constituia baza grilei de emisie a TV7. Iniţiativa postului TV a apărut după ce săptămîna trecută a fost prezentat proiectul de lege contradictoriu, orientat spre interzicerea emisiunilor informaţional-analitice ale posturilor ruseşti şi extinderea emisiei proprii a posturilor de televiziune autohtone.

Iniţial, împotriva acestui proiect de lege, ce prevede, de asemenea, limitări substanţiale ale libertăţii de exprimare, s-a pronunţat deputatul din Partidul Liberal Democrat din Moldova Chiril Lucinschi, care este acţionar al TV7. Lucinschi a înregistrat un propriu proiect de lege în acest sens. Însă el şi-a retras iniţiativa legislativă după ce autorii proiectului de lege iniţial au promis să iniţieze consultări cu societatea civilă. Semnăturile de pe document şi le-au retras deputaţii din PLDM, care au declarat că vor elabora un alt proiect de lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?