X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Undițele vor trebui să stea neatinse pînă în vară

6 apr. 2015,, 17:45   Societate
7011 0
Удочки придется отложить минимум до лета
Foto: bzi.ro
Începînd cu 1 aprilie, în Moldova este interzis pescuitul în lacurile naturale. Și acest lucru nu este o glumă, relatează NOI.md.

Prin Hotărîrea Ministerului Mediului, au fost stabilite perioadele de prohibiţie pentru pescuitul industrial/comercial, sportiv şi de amator al tuturor speciilor de peşti şi pentru dobîndirea moluştelor, crustaceelor şi altor organisme acvatice în obiectivele acvatice piscicole naturale. Astfel, timp de 90 de zile consecutive (pînă la 29 iunie), este interzis pescuitul în bălţile Manta şi afluenţii de stînga ai rîului Prut; în fluviul Nistru, pe sectorul de la satul Naslavcea pînă la oraşul Camenca; în lacul de acumulare Dubăsari; în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari pînă la satul Palanca şi în braţul Turunciuc.

Timp de 60 de zile consecutive – pînă la 9 iunie, este interzis pescuitul în rîul Prut de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Moldovei cu Ucraina, pînă la satul Teţcani; în lacul de acumulare Costeşti-Stînca; în rîul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti-Stînca, pînă la satul Giurgiuleşti.

În lacul de acumulare Cuciurgan – pînă la 31 mai. Controlul asupra respectării perioadei de prohibiţie se pune în sarcina Serviciului Piscicol.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?