X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Administrația Băncii Mondiale este șocată de suma dispărută din cele trei bănci

6 apr. 2015,, 11:45   Economie
5971 5

Foto: ruvr.ru

Administrația Băncii Mondiale erau la curent cu problema din sectorul bancar încă un an în urmă, cînd instituțiile internaționale ne-au avertizat despre riscul existent. Această declarație a fost făcută de managerul Băncii Mondiale.

Plus la toate, el susține că suma dispărută din cele trei bănci este enormă, mai ales atunci cînd este vorba despre economia țării noastre. Reprezentanții Băncii Mondiale în Moldova ne dau de înțeles că autoritățile au întîrziat puțin cu soluționarea problemei în sectorul bancar, ținînd cont de faptul că instituțiile internaționale de nenumărate ori ne-au avertizat despre riscurile existente. Totuși, Alex Kremer susține că lichidarea acestor bănci ar putea fi o soluție a problemei. În ceea ce privește cele 10 miliarde de lei, pe care Banca Mondială le-a oferit acestor bănci sub garanția Guvernului, funcționarul britanic a declarat că în situația, în care banii au fost pierduți încă în anul 2014, a fost inevitabil faptul că mijloacele publice vor fi folosite pentru acoperirea acestor pierderi.

Astfel, pronosticurile pe anul 2015 nu sînt prea pozitive și pe noi ne așteaptă o recesiune. El a mai spus că criza în Rusia a devenit unul dintre motive, deoarece i-a costat Moldovei 4,6 la sută din PIB, ar aceasta constituie circa 5 miliarde de lei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?