Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

VOLVO la expozitia TECHNO-CLASSICA in Essen

3 apr. 2015,, 17:26   Ştiri Auto
4385 0
Foto: volvo
La una dintre cele mai renumite expoziții de automobile clasice, care se va deschide în orașul german Essen la 15 aprilie, Volvo Cars își va prezenta 5 automobile, care au legături cu studioul de design din Italia Bertone.
Volvo Cars va demonstra exemplarele unice de cupe-uri 262C și780, dar și o cabrioleta rară -compania americană Solaire (Kalifornia) a produs doar 5 asemenea mașini.
Istoria Volvo Cars numără 88 ani, timp în care compania de mai multe ori a apelat la specialiștii din Italia, căutând un design mai bun pentru modelele sale. La mijlocul anilor 70 Volvo Cars a început colaborarea reciproc avantajoasă cu studioul de design și producătorul de caroserii Bertone.
Întreprinderea de producere Bertone urma să producă modele exclusive la scară limitată, era alegerea ideală pentru Volvo, și compania a decis să înceapă producerea versiunilor deosebite Volvo din seria 200. Era limuzina 264 TE, ieșită pe piață în a. 1975, și cupe-ul 262C, apărut în 1977. Modelele au fost proiectate în Suedia, dar adaptarea pentru asamblare și nemijlocit producerea s-a efectuat pe linia de producere Bertone din Turin.
Doi ani mai târziu, în1979, Bertone a elaborat versiunea futuristă a modelului Volvo 343. Acest concept-car a fost numit Tundra. Era echipat cu dispositive digitale și faruri care se ridică. Dar conducerea Volvo a respins proiectul elaborat de Bertone.
Colaborarea celor două companii a fost deosebit de intensă acum 30 ani, la elaborarea modelului Volvo 780, care a debutat la Salonul de la Geneva în martie, 1985. Cupeul stilat a fost proiectat la uzina Bertone. În cinci ani au fost produse mai bine de 8 518 automobile.
Expoziția Techno-Classica Essen este enormă – demonstrarea mașinilor rare și clasice va avea loc în 20 de pavilioane. În anul curent Techno-Classica Essen se va desfășura între15 și19 aprilie. În fiecare an ea este vizitată de circa 200 000 persoane, este eveniment de cea mai mare amploare în Europa. Expoziția demonstrează interesul enorm pentru automobilele clasice.
«Pentru o companie ca Volvo Cars, cu istorie bogată, participarea la această expoziție este obligatorie. Astăzi e deosebit de important să prețuim istoria și să privim, concomitent, în viitor », - consideră Per-Åke Fröberg, șeful Volvo Cars Heritage.
Volvo Cars va participa la expoziția Techno-Classica a 12-a oară. În acest an compania va prezenta 5 automobile, toate – cu designul studioului Bertone.
Volvo 262C produs în a. 1981. Mașina a fost făcută la comanda specială a lui Pehr G. Gyllenhammar, președinte și director general Volvo între anii 1971 și1993. Conducătorul charismatic de la Volvo dorea să vadă automobilul de culoare roșie, chiar dacă nu era culoarea-standard pentru automobileleVolvo, și dorința lui a fost îndeplinită. Chiar și tapițarea iscusită a salonului era roșie. Astăzi acest automobil aparține muzeuluiVolvo.
Volvo 780 produs în a.1985. Încă o mașină a lui Gyllenhammar, roșie și ea. Imediat după debutul de la salonul auto din Geneva, automnobilul i-a fost dăruit lui Gyllenhammar de companie cu ocazia jubileului de 50 ani (28 aprilie, 1985). Astăzi și acest automobil aparține muzeului Volvo.
Volvo 262C produs în a.1981. Cel mai ”nou” 262C din lume: are doar62 mile(99 km) parcurse. Un automobile absolute nou a fost adus dealerului din Newburgh (NY), însă din salon mașina n-a mai ieșit. Astăzi ea aparține companiei Schmidt Gemert, specializată în modelele clasice Volvo.
Volvo 262C "Solaire", a.1981. Era preconizată o serie limitată din 50 cabriolete 262C. Subdiviziunea nord-americană Volvo Cars of North America i-a încredințat producerea companiei independente Solaire (Kalifornia). Solaire a produs doar 5 automobile, când asamblarea a fost sistată, dat fiind riscul unui deficit de securitate a pasagerilor în cazul unei coliziuni. Automobilul a fost restaurat și astăzi aparține colecționarului belgian Guy Vermant.
Volvo780 , a.1989. Un automobil original cu motor de 2,8 litri V6 perfect dotat, ca și la momentul producerii lui. A fost condus de Tuve Johansson, expreședinte și director general Volvo Cars. Astăzi îi aparține lui Guy Vermant.


Cea mai recentă noutate de laVolvo– noulXC90, care va fi prezentat la expoziție. Atrage atenția oriunde ar fi.
Pentru organizarea standului Volvo Cars la expoziția Techno-Classica este responsabilă Volvo Cars Heritage – subdiviziunea care are grijă de moștenirea istorică a companiei. Standul Volvo Cars Heritage se află în Pavilionul nr.3.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?