Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Moldsilva: Unii sădesc pădure, alții o taie ilegal

3 apr. 2015,, 16:45   Societate
4221 1
Foto: wordpress.com
Agenţia Moldsilva consideră că toate eforturile de plantare a fîşiilor forestiere din Moldova se reduc la zero din cauza cazurilor ilegale de tăiere a copacilor, relatează "Infotag".

Directorul Agenţiei, Iurie Apostolachi, a relatat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că "în 2014 au fost tăiate 2,7 mii de metri cubi, iar suma prejudiciului este estimată la 600 de mii de lei, din care 83%, în urma şedinţelor de judecată, au fost returnare".

"De asemenea, au fost sancţionaţi 139 de pădurari, care au facilitat tăierea ilegală", a menţionat el.

Apostolachi consideră că "cauzele principale ale tăierii pădurilor este iresponsabilitatea cetăţenilor şi imperfecţiunea legii".

Potrivit lui, "din 2012 a fost suspendată arendarea pădurilor şi 150 de contracte la decizia instanţei de judecată au fost reziliate".

El a menţionat că "Inspectoratul Ecologic de Stat, Ministerul de Interne şi alte structuri competente desfăşoară controale şi urmăresc situaţia pentru a nu admite tăierea ilegală a pădurilor".

Coordonatorul naţional al proiectului ENPI FLEG, (Perfecţionarea aplicării legislaţiei forestiere şi guvernării în cadrul Iniţiativei Politice Europene de Vecinătate cu ţările din Europa de Est şi Rusia) în Moldova, Aurel Lozan, a spus că, conform calculelor lor, "numărul copacilor tăiaţi practic este egal cu al celor plantaţi".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?