Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Serghei Filipov: Inițiativa privind regiunea etnoculturală bulgară a fost elaborată în conformitate cu normele europene

3 apr. 2015,, 16:00   Politică
4405 2
Сергей Филиппов: Инициатива о болгарском этнокультурном регионе разрабатывалась в соответствии с современными европейскими нормами
Foto: basarabia.md
„Acordarea statutului de raion național-cultural Taracliei ar putea genera un nou focar de instabilitate în Republica Moldova, pe lîngă regiunea transnistreană și cea găgăuză”. Poziția a fost exprimată astăzi de către deputații Partidului Liberal. În opinia liberarilor, inițiativa comuniștilor este extrem de periculoasă pentru Moldova. Pentru a clarifica situația, NOI.md i-a solicitat opinia primarului Taracliei, Serghei Filipov.

„Conferirea Taracliei statutului de regiune etnoculturală nu prezintă și nici nu poate prezenta niciun fel de pericol pentru stabilitate. Pur și simplu este vorba de un fel de carte de vizită a raionului. În afară de aceasta, inițiativa respectivă a fost elaborată în conformitate totală cu normele europene în vigoare și aceasta o poate confirma orice expertiză. Anume în Taraclia bulgarii locuiesc compact și autoritățile Moldovei nu pot să nu țină cont de acest lucru.

De altfel, problema creării unei regiuni etnoculturale bulgare în raionul Taraclia a fost examinată încă în perioada primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur. Acum pur și simplu trebuie de executat hotărîrea luată atunci”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?