X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Parlamentul a desemnat doi membri noi în CCA

3 apr. 2015,, 12:40   Politică
4410 1

Parlamentul a desemnat doi membri noi în CCA
Foto : viza.md

Candidaturile Olgăi Guțuțui și a lui Dragoș Vicol pentru funcțiile de membri ai Consiliului Coordonator al Audiovizualului au fost aprobate astăzi de Parlament. Pentru cei doi și-au dat votul 55 de deputați, informează NOI.md.

Împotriva desemnării celor doi candidați s-au pronunțat socialiștii, care au declarat că Olga Guțuțui s-ar afla în conflict de interese, întrucît ar fi membru PLDM. Totodată, potrivit PSRM, în calitate de consultant al comisiei de profil, Guțuțui ar fi selectat dosarele candidaţilor, la etapa inițială. Deputatul socialist Bogdan Țîrdea a acuzat partidele de guvernare că partajează politic funcții importante în stat.

„Doamna Guțuțui a încălcat Legea cu privire la conflictul de interese, nu i-a informat pe superiorii săi despre acest lucru, iar mai apoi, ca prin miracol, a trecut concursul. De ce nu ați organizat un concurs deschis și nu i-ați promovat în funcții pe reprezentanții ONG-urilor de media, dar pe istorici și tractoriști? Ați pus niște inși care habar nu au ce este televiziunea, dar în schimb cunosc bine cum să execute comenzile oligarhilor”, a spus Țîrdea.

Președintele Comisiei cultură, Vladimir Hotineanu, a negat însă informația, precizînd că concursul a fost organizat în mod transparent.

Precizăm că în Consiliul Coordonator al Audiovizualului au rămas trei posturi vacante după ce mandatele a trei membri – Marian Pocaznoi, Vitalie Tabunșcic și Ignat Vasilache – au expirat în februarie curent. Comisia parlamentară cultură urmează să desemneze încă un candidat pentru a suplini cel de-al treilea post vacant. Membrii CCA sînt numiți în funcții pentru un mandat de șase ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?