X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

CNI suspectează trei primari de conflict de interese şi prezentare a datelor false despre venituri

3 apr. 2015,, 09:15   Societate
3637 0

Foto: tv7.md

Comisia Naţională Anticorupţie (CNI) a trimis Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) documentele cu privire la depistarea încălcărilor admise de primarii satului Jora de Mijloc (Orhei), Ion Terentii, şi Căinarii Vechi (Soroca), Veaceslav Terentii, fiind suspectaţi de nedeclararea conflictului de interese.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al CNI, Ion Terentii a semnat fişa de post a soţiei, precum şi dispoziţia prin care i s-a acordat concediu anual, ceea ce, conform legii, nu avea dreptul să facă.

În al doilea caz, Veaceslav Terentii a semnat contractele de arendă a terenului aflat în proprietate publică şi contractul cu societatea comercială al cărei fondator şi administrator este fiica sa.

Funcţionarii riscă amendă de pînă la 6 mii de lei ($335).

Un alt caz de încălcare a legislaţiei a fost depistat în privinţa primarului satului Buşăuca, raionul Rezina, Vadim Ciobanu. El a ascuns venituri de 10 mii de lei, trei terenuri şi şase conturi bancare. CNI a remis documentele Procuraturii Generale pentru investigare. În cazul în care îşi va recunoaşte vina, Ciobanu riscă amendă de pînă la 12 mii de lei sau pedeapsă cu închisoarea de pînă la un an.

În cadrul şedinţei, comisia a iniţiat procedură de control în privinţa vicepremierului, ministrului Economiei, Stephane Bride, preşedintelui raionului Ungheni, Iurie Toma, procurorului din Bălţi, Cristina Rîmari, precum şi a judecătoarei din sectorul Rîşcani Elena Cobzac şi a judecătoarei din Soroca Ludmila Ciuhrii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?