X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Liberalii, îngrijorați de „plahotnizarea” presei moldovenești

2 apr. 2015,, 10:51   Politică
4082 5

Foto: arena.md

Sub pretextul protecției spațiului informațional de propagandă și manipulare, alianța PD-PLDM-PCRM vrea să subjuge în totalitate presa din Moldova. De această părere sînt deputații liberali, care se opun inițiativei de modificare a Codului Audiovizualului și a Legii cu privire la libertatea de exprimare, propusă de democrați și liberal-democrați, informează NOI.md.

Potrivit liberalilor, cea mai gravă prevedere a acestui proiect de lege se referă la îngrădirea libertății de exprimare, lucru inacceptabil într-o țară europeană, spun deputații PL.

„Există un articol în acest proiect care spune că moderatorii emisiunilor sînt obligați să solicite de la invitații lor probarea declaraților acuzatoare. În lipsa acestor probe, moderatorul va fi nevoit să oprească discuția. Respectiv, dacă nu va exista o decizie a instanței, nu vei putea să-ți expui opinia. Proiectul mai prevede că autorul informației trebuie să fie individualizat și identificabil. Prin această se încalcă dreptul jurnaliștilor la nedivulgarea sursei de informare”, a explicat deputata liberală Corina Fusu.

Reprezentanții PL au cerut ca înainte de a fi adoptat, proiectul privind interzicerea propagandei în mass-media să fie supus unei expertize internaționale și unor dezbateri largi la nivel național. Potrivit Corinei Fusu, prevederile trebuie evaluate de către departamentele media ale Consiliului Europei și OSCE.

„Confirmăm că alianța PLDM-PD-PCRM este o alianță antieuropeană. Ei vor să controleze presa, să controleze jurnaliștii și doresc ca aceștia să facă doar ce doresc ei”, a menționat Fusu.

„A fost un fenomen în Italia acum cîțiva zeci de ani – «berlusconizarea» presei, la noi se poate întîmpla ceva similar – «plahotnizarea» presei”, a spus, la rîndul său, deputatul Lilian Carp.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?