X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Parlamentul va discuta joi proiectul de lege privind Codul Audiovizualului

2 apr. 2015,, 10:15   Politică
7342 29

Foto: ictv.ua

Parlamentul intenţionează să discute joi, 2 aprilie, un proiect de lege ce prevede interzicerea difuzării posturilor ruseşti de televiziune. Proiectul de lege cu privire la operarea completărilor la Codul Audiovizualului a fost prezentat miercuri la comisia parlamentară de profil pentru includere în ordinea de zi a Parlamentului, relatează agenţia "Infotag".

Documentul, care nu a fost în prealabil prezentat deputaţilor, a fost publicat pe pagina sa din reţelele de socializare de deputatul din Partidul Liberal, Corina Fusu.

"În fiecare zi – noi surprize! Alianţa PLDM+PCRM+PD este extrem de îngrijorată de protejarea spaţiului mediatic din Republica Moldova. Doresc să votăm imediat proiecte de legi abia ieşite de la imprimantă. Proiecte pe care nici nu le-am citit, proiecte care nu sînt consultate cu specialiştii din ONG-urile de media, care nu au avizul Direcţiei juridice a Parlamentului! ", a scris Fusu.

Conform proiectului, elaborat de un grup de deputaţi, se propune interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a posturilor TV din ţările ce nu au ratificat Convenţia Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, precum şi difuzarea emisiunilor informaţionale, analitice şi militare, produse în ţările ce nu sînt membre ale Convenţiei cu privire la televiziunea transfrontalieră.

De asemenea, completările conţin o serie de limitări ale libertăţii de exprimare. Astfel, se interzice "răspîndirea informaţiei autorilor anonimi sau surselor ce nu pot fi verificate". La radio şi televiziune "se interzice înaintarea acuzaţiilor fără dovezi". Moderatorii unor asemenea emisiuni sînt obligaţi în asemenea cazuri să menţioneze lipsa dovezilor, precum şi să se adreseze celor la adresa cărora au fost făcute acuzaţiile, pentru a le acorda "dreptul la replică". În caz contrar difuzorii vor fi sancţionaţi. Proiectul de lege mai prevede stabilirea noilor sancţiuni la adresa difuzorilor.

Autorii proiectului de lege propun interzicerea plasării publicităţii comerciale la postul public de televiziune, precum şi o serie de alte măsuri restrictive.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?