X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Fii parte a celui mai interactiv proiect ecologic – „EcoMania”

28 mar. 2015,, 12:00   Societate
2924 0

Стань участником самого интерактивного экологического проекта «EcoMania»
Foto: webtalk.ru

„EcoMania” este un proiect ecologic, de voluntariat, desfășurat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă și Flex Alumni Community, ce are ca scop sensibilizarea, inspirarea și angajarea cetățenilor activi ai Republicii Moldova în procesul de rezolvare a problemelor de mediu a comunității.

În cadrul acestui proiect sînt invitați să participe 20 de tineri din 10 regiuni ale țării pentru a se implica în acțiunile proiectului. „EcoMania” presupune o serie de acțiuni interdependente: „EcoOrganizat”, ce va avea loc pe 3 aprilie, „EcoTrendy” – pe 4 aprilie, după care tinerii vor merge în comunitatea lor și vor planifica propria activitate „EcoCurat”.

„EcoOrganizat” constă într-o sesiune de informare și de planificare a următoarelor acțiuni: timp de o zi, tinerii lideri comunitari vor fi instruiți despre modul în care se stabilesc parteneriate cu administrația publică locală, școala și cu alți membri ai localității.

„EcoTrendy” este un atelier de lucru manual, facilitat de studentele de la Facultatea de Design Vestimentar și traineri. Aceștia vor confecționa genți ECO, astfel promovînd metodele alternative pungilor de plastic, prevenirea poluării. Pungile „EcoTrendy” vor fi vîndute la „EcoExpoziție”. „EcoCurat” reprezintă o activitate de salubrizare a unui spațiu verde din localitatea de unde vin coordonatorii locali.

„Ne propunem astfel să creștem gradul de conștientizare a problemei ecologice persistente în Moldova, să promovăm și să diseminăm bunele practici ecologice din experiența internațională și națională, să inspirăm oamenii în a-și exercita rolul de cetățeni activi în rezolvarea problemelor de mediu ale comunității lor”, menționează organizatorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?