X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dosarul privind tentativa de preluare a portului Giurgiulești, în proces. Tapiola: Totul trebuie să fie transparent (VIDEO)

27 mar. 2015,, 17:30   Economie
5379 1

Dosarul privind tentativa de preluare a portului Giurgiulești, în proces. Tapiola: Totul trebuie să fie transparent (VIDEO)
Foto: danube-river.info

Portul Giurgiulești, un obiectiv strategic al Moldovei, este în pericol! Compania olandeză Eauseur Holding B.V. riscă să-și piardă investițiile pe care le-a făcut în țara noastră. Este vorba despre aproximativ 52 de milioane de dolari. Suma a fost investita prin intermediul companiei afiliate Danube Logistic SRL, în construcția Portului Internațional Liber Giurgiulești. Firma este acum în proces de judecată cu fostul director, care prin modalități neclare a preluat portul în 2011. Șeful Delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola susține că procesul în acest caz trebuie să fie cât mai transparent.

"Cred că, ceea ce este foarte important, este ca toate procesele juridice să fie efectuate într-o manieră transparentă, astfel încât să existe o mai multă încredere în procesul de judecată în sine, pentru a ajunge în profunzimea cazului despre care este vorba. Nu pot însă intra în detaliile acestui caz", a declarat Tapiola.

Riscul vine în urma unor tranzacții dubioase, în urma cărora compania Danube Logistic SRL cu toate activele acesteia, inclusiv Portul Giurgiuleşti, a fost vândută contra unei sume mizere de 344 de dolari SUA.

Cel care a dirijat tranzacțiile este Thomas Moser, actualul director al Danube Logistic SRL.

Investitorul străin Eauseur Holding B.V. a apelat la instanța de judecată pentru a anula toate tranazțiile care au stat la baza deposedării și pentru a-și restabili investițiile. Procesul este în plină desfășurare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?