X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Oficial european despre relațiile moldo-ruse: Nu vom admite șantajul (VIDEO)

26 mar. 2015,, 12:06   Politică
5762 5

Европейский дипломат о молдо-российских отношениях: Мы не потерпим шантажа
Foto: noi.md

Uniunea Europeană este deschisă pentru dialog cu Federația Rusă, în vederea examinării unor aspecte ale Acordului de asociere, dar nu va admite șantajul. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe al Letoniei, Edgars Rinkēvičs, și a fost făcută astăzi la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă susținute alături de Natalia Gherman, notează NOI.md.

Demnitarul leton a reiterat că Parteneriatul Estic nu este un program îndreptat împotriva Federației Ruse și nu aduce atingere în niciun fel intereselor acestei țări. Potrivit oficialului, Uniunea Europeană nu poate fi blamată pentru atitudinea Rusiei față de statele semnatare al Acordului de asociere, care își doresc apropierea de comunitatea europeană.

„E dreptul lor incontestabil. Depinde de Rusia dacă decide să vadă Parteneriatul Estic ca o amenințare sau ca o platformă de prosperitate pentru vecinătatea Rusiei și UE. Din punctul meu de vedere, și am avut această discuție cu domnul Lavrov la Moscova, noi sîntem pregătiți să discutăm cu autoritățile ruse prevederile Acordului de asociere, dar acest document nu va fi modificat.Putem să încercăm să le explicăm anumite aspecte, să încercăm să-i convingem de beneficiile acestui acord,dar mingea e pe terenul lor acum, nu pe al nostru”, a spus oficialul leton.

Edgars Rinkēvičsa a mai precizat că respectarea alegerii făcute de țări precum Moldova, Georgia și Ucraina este principială pentru UE. Totodată, oficialul a menționat că UE nu va ceda în fața Rusiei în această problemă.

„Dacă partea rusă vrea să discute,sîntem deschiși, dar nu putem admite anumite presiuni asupra noastră, a UE, sau a țărilor PE.Sîntem deschiși pentru dialog, nu și pentru orice tip de șantaj”, a conchis oficialul leton.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?