X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

La Chișinău a fost prezentată „Cartea albă a nazismului”

26 mar. 2015,, 09:15   Societate
3846 2
Foto: newsmoldova.md
Organizația Internațională „Lumea fără nazism” și Asociația „Moldova fără nazism” au prezentat miercuri la Chișinău „Cartea albă a nazismului” – un studiu efectuat în 18 țări ale lumii despre cazurile de manifestare a intoleranței rasiale, naționale, religioase și altor tipuri de intoleranță, transmite agenția Novosti-Moldova.

După cum a menționat reprezentantul conducerii Organizației „Lumea fără nazism” Egor Kazakov, cartea a fost editată în limba rusă și engleză și, în afară de Moldova (Chișinău), care a fost primul loc de prezentare, aceasta va fi prezentată încă în cinci țări.

„Datele monitorizărilor efectuate de „Lumea fără nazism” sînt folosite în rapoartele ONU și ale altor structuri internaționale”, a spus Kozakov.

Președintele Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a menționat că „într-un șir de țări din Uniunea Europeană, la putere ajung formațiuni politice cu o ideologie apropiată celei naționaliste, fapt ce deja constituie un motiv pentru îngrijorare”.

De asemenea, el a supus unei critici medalia „70 de ani de la sfîrșitul celui de-al doilea Război Mondial”, instituită de autoritățile Moldovei, precum și pe Partidul Liberal pentru promovarea ideologiei unioniste.

Șeful reprezentanței Agenției Federale Rossotrudnicestvo, Valentin Rîbițki, a declarat că „scopul editării „Cărți albi a nazismului” este trezirea societății care consideră că cel mai rău lucru în ceea ce ține de xenofobie a rămas în urmă”.

„Este remarcabil faptul că cartea a fost editată în ajunul sărbătorii celei de-a 70-a aniversări a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, a menționat Rîbițki.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?