X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Economia Ucrainei, cu un picior în groapă

25 mar. 2015,, 19:00   Externe
4254 0

Moody's оценило вероятность дефолта на Украине почти в 100%
Foto: agerpres.ro

Ucraina este tot mai aproape de faliment! Agenția de evaluare financiară Moodys a retrogradat rating-ul țării la Ca, la diferență de o treaptă de intrarea în incapacitate de plată. Agenția consideră aproape inevitabil falimentul, la sfârșitul negocierilor asupra datoriei față de creditorii internaționali.

Potrivit agentiei de presă France Presse, Moodys notează într-un comunicat că probabilitatea intrării Ucrainei în default asupra datoriei publice este de aproape 100%’. Agentia a retrogradat ratingul de ţară la ‘Ca’, la o treaptă de intrarea în incapacitate de plată. De asemenea, Moody’s păstrează perspectiva ‘negativă’ pentru Ucraina şia sugură că reformele angajate în ţară sub presiunea FMI nu vor împiedica datoria să rămână la ‘niveluri foarte ridicate’. Agentia consideră aproape inevitabil falimentul la sfârşitul negocierilor asupra datoriei angajate de Kiev cu creditorii săi.

Din 12 martie, Kievul a început negocieri cu creditorii săi privaţi şi publici, cu scopul de a reduce obligaţiile financiare cu 15 miliarde de dolari, în timp ce un plan de ajutor internaţional urmează să ajungă la 40 miliarde de dolari. Însă France Presse aminteşte că autorităţile ucrainene angajate într-un conflict armat în estul ţării care îi sufocă economia au avertizat că aceste discuţii ar putea conduce la o ştergere a datoriei. Potrivit Moody’s, deţinătorii datoriei ucrainene ar trebui să suporte ‘pierderi substanţiale’ după aceste discuţii ce ar putea de asemenea conduce la o restructurare ‘dezordonată’ asimilată cu o intrare în incapacitate de plată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?