X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4011

Liberal: Demisia lui Gherman şi Tăbîrţă a fost cerută de Voronin

25 mar. 2015,, 16:15   Politică
5530 4
Либерал: отставку Тэбырцэ и Германа потребовал Воронин
Foto: deschide.md
Decizia de a a-i demite pe preşedintele Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), Artur Gherman, şi viceguvernatoarea Băncii Naţionale (BNM), Emma Tăbîrță, a fost luată la insistenţa preşedintelui Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, consideră deputatul din Partidul Liberal (PL) Valeriu Munteanu.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a scris în reţelele de socializare că Voronin "este nerăbdător să-şi obţină «porţia» sa de guvernare".

"Autorii morali ai devalizării celor 3 bănci au hotărît să jertfească doi pioni, pentru a potoli opinia publică. Fiţi atenţi la nuanţa cromatică a persoanelor care vor ocupa aceste funcţii, vor fi de un roşu foarte intens", se arată convins Munteanu.

Fostul deputat din PCRM Alexandr Petkov a relatat că demisiile date "nu sînt convingătoare şi nici nu se pune în discuţie examinarea obiectivă a cazului furtului miliardelor de lei".

"Nivelul de implicare a acestor funcţionari în tranzacţiile frauduloase cu miliarde este dubioasă. Ei, cu siguranţă, nu puteau să nu ştie despre aceste tranzacţii, dar putem afirma cu certitudine că nu ei sînt funcţionarii care au condus procesul. Majoritatea parlamentară i-a definit ca «paratrăsnet». Jucătorii mari, cum s-a şi aşteptat, au rămas în umbră, iar tîrgul dintre jucătorii principali – partidele lui Vlad Plahotniuc, Vladimir Voronin şi Vlad Filat şi bancherii interesaţi – continuă. Din păcate, tîrgul are loc în defavoarea intereselor societăţii", a spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?