Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Cameron: Alternativele la un acord cu Iranul în domeniul nuclear nu sunt atractive

24 mar. 2015,, 05:00   Externe
4347 2

Договор по ИЯП нельзя заключать любой ценой, заявил Кэмерон
Foto: agerpress.ro

Alternativele la încheierea unui acord cu Iranul în domeniul nuclear nu sunt atractive, a avertizat luni premierul britanic David Cameron, care a apreciat că un pact cu Teheranul nu trebuie făcut cu orice preț, transmite Reuters. ''Sancțiunile pe care le-am adoptat au adus atâtea pagube Iranului încât este în interesul său să încheie un acord'', a spus șeful guvernului britanic.

SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania încearcă să ajungă până la finalul acestei luni la un acord cu Iranul cu privire la programul său nuclear. Occidentul încearcă să restricționeze activitățile nucleare sensibile ale Teheranului, în schimbul ridicării parțiale sau integrale a sancțiunilor impuse de comunitatea internațională.

După o săptămână de negocieri maraton la Lausanne, care nu au adus însă un acord în problema nucleară iraniană, SUA și Iranul au anunțat vineri că negocierile între marile puteri și Teheran vor fi reluate pe 25 martie. Acordul dintre Teheran și marile puteri ar pune capăt celor peste 10 ani de criză diplomatică, după ce au eșuat în semnarea unui astfel de document în noiembrie anul trecut.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?