X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4053

Usatîi: Foarte curînd Şor va începe să vorbească

21 mar. 2015,, 13:45   Politică
10168 5

Foto: noi.md

„Omul de afaceri Ilan Şor este în panică totală, iar foarte curînd va spune adevărul despre situaţia de la Banca de Economii”. Declaraţia aparţine liderului partidului „Patria”, Renato Usatîi, şi a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, informează NOI.md.

Usatîi se arată convins că percheziţiile efectuate de Centrul Naţional Anticorupţie la domiciul lui Ilan Şor, acum cîteva luni, au fost o înscenare bine pusă la punct.

„Este aproape ziua cînd Şor va începe să vorbească, deoarece va înțelege că merge la fund. Toate poveștile care i s-au spus de Filat și Plahotniuc «hai tu nu ai grijă, că noi o să-ți facem o percheziție, ca să facem niște show-uri pentru oameni». Persoanele de la Centrul Național Anticorupție încă nu cunoșteau să vor merge cu percheziții la Ilan Şor, dar acesta deja își făcea regulă în birou. Cu trei zile înainte, a adunat toată lumea, și-a făcut contract cu avocații. Acesta a fost un show de zile mari, tot ce ați văzut la televiziune cînd au fost primele percheziții”, a menţionat Usatîi.

Potrivit liderul partidului „Patria”, situaţia s-a schimbat radical în cadrul celei de-a doua escortări la CNA a lui Ilan Şor. Potrivit lui Usatîi, înţelegerea pe care ar fi avut-o omul de afaceri cu anumiţi politicieni de la guvernare în dosarul BEM nu a fost respectată.

„Şor a înțeles că i s-a promis că va fi bine, dar nimeni nu i-a spus că la doi parteneri de-ai lui de afaceri vor intra procurorii spărgînd ușa, nu i s-a spus că vor fi reținute anumite persoane. Și Şor acum se află într-o panică totală, ca să știți. Cănd va vedea că merge la fund, eu vă asigur că va spune totul legat și de Filat, și de Plahotniuc. Deja început să dea declarații la Procuratură legate de numele lui Vlad Filat”, a spus Renato Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?