X 
Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Amatorii de deserturi sînt așteptați la Festivalul Tradițiilor Dulci

22 mar. 2015,, 13:00   Societate
3698 0

Foto: acasa.ro

Anul acesta, amatorii de deserturi își dau întîlnire pe 24 mai, la ora 11.00, la intersecția străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pîrcălab, în cadrul Festivalului Tradițiilor Dulci „Mai dulce”.

În cadrul tîrgului de gastronomie va fi expusă o varietate largă de deserturi tradiționale locale, dar și din cadrul bucătăriilor altor popoare. Vor participa cei mai iscusiți bucătari și bucătărese. Pentru a încuraja gătitul acasă și mai ales păstrarea tradițiilor, se va organiza concursul „Cireașa de pe tort” – un trofeu ce i se va acorda celei mai talentate gospodine. La festival vor mai participa artizani cu meșteșugăriile lor.

„Am ales să împărțim profitul festivalului cu proiectul «Arterapia», pe care Klumea îl va iniția în curînd, invitînd artiști, pictori și designeri grafici să-și folosească talentul pentru a decora spațiile spitalelor de copii din Chișinău. Vom apela la cei care vor dori să facă asta voluntar, iar banii îi vom cheltui pe materiale și rechizite de decor”, notează organizatoarea evenimentului, Nata Albot.

Cei de la Klumea îi încurajează pe copii ca la sfîrșit de an școlar să facă ordine în dulap și să selecteze jucăriile, hainele și cărțile păstrate cu grijă, dar de care nu mai au nevoie. „Este o ocazie unică să le dați posibilitatea copiilor voștri să-și cîștige primii bani, să învețe să comunice cu străinii, să negocieze, să-și promoveze marfa”, a completat Nata Albot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?