X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Pirkka Tapiola: Guvernul trebuie să legalizeze diplomele studenților din Transnistria și să facă reforme

20 mar. 2015,, 18:00   Societate
5086 1
Тапиола: Правительство должно легализовать дипломы студентов из Приднестровья
Foto: tribuna.md
În capitală a fost deschisă ce-a de-a II-a ediție a Tîrgului Internațional de Universități MIEF. Pentru cineva acest tîrg poate fi o șansă de a acumula experiență în domeniul studiilor peste hotare, iar pentru altcineva – o ocazie de a părăsi țara.

În ultimul deceniu, peste 1000 de studenți au beneficiat de un schimb de experiență peste hotarele țării. Însă numărul celor care revin acasă este mic. Mulți dintre studenții plecați preferă străinătatea, astfel rămînînd și aganjîndu-se în cîmpul muncii acolo unde și-au finalizat studiile.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, prezent la eveniment, a propus soluții pentru această problemă: „În primul rînd, Guvernul Republicii Moldova trebuie să legalizeze diplomele studenților din Transnistria, astfel încît să avem mai multă mobilitate pe ambele maluri ale rîului Nistru. Ar trebui să facă reforme pentru a crea atractivitate, pentru a crea oportunități de business, astfel încît cei reveniți să poată obține un loc de muncă în țară. În al doilea rînd, trebuie să facă reforma administrației publice, iarăși pentru a asigura o carieră în domeniul administrației publice locale, pentru cei care au revenit după aceste studii de peste hotare. Deci reforme, reforme și iarăși reforme!”, a recomandat Tapiola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?